IPL

De definitieve oplossing voor ongewenste haargroei

Wilt u nooit meer hoeven te scheren, harsen of epileren? Kies dan voor de definitieve oplossing: Intense Pulse Light (IPL) een lichttherapie waarmee uw ongewenste haren op een heel snelle, vrijwel pijnloze en absoluut veilige manier blíjvend worden verwijderd. Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen over deze behandelmethode.

 

Hoe worden de haren met IPL verwijderd?

Het IPL-apparaat is geen laser, maar een flitslamp. Deze zet lichtflitsen om in warmte, die via het pigment van het haar bij de haarwortels komt. Omdat de haarwortels door de warmte worden vernietigd, is het haar niet meer in staat terug te groeien. Het IPL-apparaat produceert lichtenergie in één of enkele pulsen. Deze lichtenergie wordt vervolgens opgenomen door het pigment in het haarzakje. Dit duurt minder dan een seconde, lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om huidveiligheid te garanderen.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van welk gebied u laat ontharen. Een behandeling varieert van 10 minuten (bijvoorbeeld bij de bovenlip) tot 1 uur (bijvoorbeeld bij de onder- en bovenbenen).

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In totaal heeft u gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig om alle ongewenste haargroei definitief te verwijderen. Tijdens een behandeling worden alleen de haarzakjes van de haren in de groeifase vernietigd. Deze kunnen daarna geen haren meer produceren. De haarzakjes van haren die tijdens een behandeling in de overgangs- of rustfase zitten, kunnen niet worden vernietigd. Deze worden vernietigd tijdens de volgende behandeling, wanneer ze in de groeifase zitten. Na elke behandeling ziet u na ongeveer 2 weken al een duidelijk resultaat; de haren die in de groeifase zaten zijn vernietigd en vallen uit en er komen geen haren meer terug. Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel, wordt een behandeling om de vier tot acht weken herhaald. Na een vrijblijvend adviesgesprek kan Beautycare Sleen een behandelprogramma samenstellen dat optimaal is afgestemd op uw huid- en haartype.

Is IPL altijd en voor iedereen de oplossing?

Ja, over het algemeen wel. Echter, blonde en grijze haren kunnen moeilijk of niet worden verwijderd, dit verschilt per persoon. Wel is IPL geschikt voor de behandeling van álle lichaamsdelen. Mensen met een donkere huid hebben zeer waarschijnlijk meer dan 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haren definitief te verwijderen. Dit komt doordat de afgifte van energie moet worden bijgesteld om eventuele verbranding uit te sluiten. Slapende haarfollikels kunnen niet met IPL worden behandeld. Deze zijn bij iedereen aanwezig, maar komen enkel tot groei wanneer er sprake is van hormonale veranderingen, bijvoorbeeld als gevolg van de overgang, medicatie en gebruik van de pil.

Wat te doen voor en na een behandeling?

U zult het beste resultaat zien wanneer u een lichte huid heeft met vrij donkere haren. Daarom kunt u gedurende de behandelingen beter niet zonnen of onder de zonnebank gaan en geen zelfbruinende crème gebruiken. Daarnaast wordt u verzocht om vanaf 6 weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen de haren alleen nog maar te scheren of te knippen. De behandeling zelf is vrijwel pijnloos en door de absolute huidvriendelijkheid van IPL-onthaarmethode kunt u na de behandeling gewoon alle dagelijkse bezigheden weer oppakken.

De voordelen van IPL voor u op een rijtje:

  • Definitief resultaat.
  • Zeer snel.
  • Vrijwel pijnloos.
  • Absoluut veilig.
  • Betaalbaar.

Beautycare Sleen kan naast overbeharing, Ook de volgende huidproblemen effectief met IPL behandelen:

  • Roodheid.
  • Couperose (verwijde haarvaatjes).
  • Acne.
  • Pigmentvlekken.
  • Rimpels.

Huidverjonging.

 

Reacties zijn gesloten.