IPL-Huidverjonging

Huidverjonging is de nieuwste ontwikkeling op IPL-gebied
Tijdens de behandeling wordt de aanmaak van collageen bevorderd, waardoor de conditie van het bindweefsel sterk verbetert. Uw huid zal aanzienlijk beter functioneren en er jeugdiger en vitaler uitzien. Door de betere huidfunctie wordt huidveroudering op een optimale manier teruggedrongen.

Weer een frisse, jeugdige uitstraling
Werd IPL in de beginfase alleen nog ingezet voor het definitief verwijderen van ongewenste haartjes, de nieuwste ontwikkeling op IPL-gebied is het behandelen van huidproblemen. De huidproblemen waarmee er met IPL zeer goede resultaten te zien zijn: roodheid, couperose (verwijde haarvaatjes), rosacea (ontstoken haarvaatjes), acne, pigmentvlekken, rimpels en huidverslapping. Het verouderen van de huid is een proces dat al rond het 25e levensjaar begint. Couperose, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken zijn hier de bekende tekenen van. Maar ook rimpels. Door het ouder worden en door erfelijke aanleg vermindert het collageen in de huid, en invloeden van buitenaf, zoals de zon, luchtvervuiling en roken versnellen dit proces nog eens. Bij de behandeling van rimpels doet de lichtflits in de bovenste huidlagen haar werk. Het gefilterde licht geeft een prikkeling aan de huid, zodat de huidcellen gestimuleerd worden zichzelf te herstellen en te verbeteren. De huid zal vervolgens zelf weer nieuw collageen aanmaken, waardoor de conditie van het bindweefsel verbetert en het gezicht weer een frisse, jeugdige uitstraling krijgt. De behandeling moet wekelijks worden herhaald. In dat geval is het resultaat gemiddeld na 3 tot 5 behandelingen duidelijk zichtbaar”

IPL: ook effectief bij pigmentafwijkingen en couperose
Klinkt veelbelovend allemaal. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de toch hardnekkig te noemen pigmentvlekken en ouderdomsvlekken? Bij pigmentafwijkingen zal de lichtflits het kapsel om het pigment wegsmelten. Hierdoor zullen zich in de eerste dagen na de behandeling donkere pigmentkorreltjes gaan vormen in de huid, waardoor het gezicht een beetje vuil kan lijken. Na zo’n 10 tot 15 dagen verdwijnen deze korreltjes vanzelf weer en na gemiddeld 3 tot 5 behandelingen, die om de 2 weken worden herhaald, zal er al een goed resultaat zichtbaar zijn. De vlek is lichter geworden of zelfs helemaal weg en de huid oogt steviger en mooier. Maar ook bij algehele roodheid en bij couperose biedt IPL een blijvende oplossing. Bij deze huidproblemen zorgt de lichtflits voor een verdikking van de bloedvatwand, waardoor de verwijde bloedvaatjes worden vernauwd of verdicht. De bloedvaatjes zullen gemiddeld al na 4 tot 6 behandelingen niet meer of in elk geval veel minder zichtbaar zijn.” De IPL couperose behandeling is niet voor iedereen geschikt.  Mensen met een donker getinte huid of een erg gezonbruinde huid kunnen niet behandeld worden. Het vele pigment remt het licht, zodat dit niet diep genoeg kan doordringen naar de vaatjes.

Geen huid hetzelfde
Met deze kwaliteiten mogen we de IPL-methode inderdaad veelbelovend noemen. Maar is deze behandelwijze wel voor iedereen geschikt? Immers, geen persoon en geen huid is hetzelfde. Aan dat gegeven beantwoordt IPL helaas niet, want IPL is niet voor iedereen geschikt. Voor mensen met blonde, rode en grijze haren is IPL geen goede onthaarmethode. Wat het definitief ontharen met IPL betreft, zullen mensen met een lichte huid en vrij donkere haren het beste resultaat zien. Slapende haarfollikels kunnen echter niet worden behandeld. Deze zijn bij iedereen aanwezig, maar komen alleen tot groei wanneer zich hormonale veranderingen voordoen. Dit kan komen door bijvoorbeeld pilgebruik, medicatie en de overgang. Ook de behandeling van huid problemen geeft enkel bij een blank huid type een goed resultaat. Daarbij komt dat de IPL- methode niet kan worden toegepast bij zwangerschap, koorts, epilepsie en gebruik van roacutane en antibiotica. Gedurende de behandelingen is het verstandig om niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan, dit om hyperpigmentatie te voorkomen. Tijdens het flitsen wordt de huid koel gehouden door middel van de verkoelende gel en worden de ogen vanzelfsprekend beschermd tegen het felle licht.

Reacties zijn gesloten.